خیلی از کدبانوهای خونه دار با نکاتی مثل از بین بردن بوی بد یخچال یا فواید جوش شیرین در آسون کردن کارهای منزل و … آشنا هستن. اما ممکنه درباره مسائلی مثل شستن سبزی و میوه با سرکه اطلاعات زیادی نداشته باشن. میدونیم که میوه ها و سبزیجات رو باید قبل از مصرف با آب تمیز بشوییم، اما محققان دانشگاه مینه سوتا پیشنهاد می کنن که شستن میوه ها و سبزیجات با محلول آب و سرکه به میکروب زدایی بهتر کمک می کنه.

 

وسایل مورد نیاز

  • ۱ پیمانه سرکه ی تقطیری سفید؛
  • بطری اسپری دار؛
  • کاسه یا لگن بزرگ.

راهنمای شستن سبزی و میوه هایی دارای سطح صاف

مرحله ۱

در یک بطری اسپری دار، ۱ پیمانه سرکه ی تقطیری سفید ضمنا ی ۳ پیمانه آب بریزین. در بطری رو سفت ببندید و حسابی تکان بدین تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شن.

مرحله ۲

این محلول رو می تونین روی میوه ها و سبزیجات دارای سطح صاف مثل سیب و گوجه اسپری کنین. عمل اسپری کردن رو چندین بار (۵ تا ۶ بار) بکنین تا تموم سطح از محلول آب و سرکه پنهون شه و بعد پوست محصول رو با دست تون خوب بمالید تا محلول میکروب زدا به همه نقاط برسه.

مرحله ۳

میوه ها و سبزیجات اسپری شده رو زیر شیر آب سرد بشویید تا طعم باقی مونده ی سرکه از بین برود. باید تموم سطح رو با دست تون خوب بمالید تا هیچ اثری از سرکه باقی نماند. در آخر هم آب اضافی میوه ها و سبزیجات شسته شده رو بچکانید و قبل از مصرف با حوله ی تمیز خشک شون کنین.

این مطلب مشابه را هم بخوانید :   بهترین روش واسه یادگیری گرامر زبون انگلیسی 

راهنمای شستن سبزیای برگ دار و نامسطح

مرحله ۱

در یک کاسه ی بزرگ، ۱ پیمانه سرکه ی تقطیری سفید ضمنا ی ۳ پیمانه آب بریزین و با قاشق یا چیزی مثل آروم هم بزنین تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شن.

مرحله ۲

سبزیجات برگ دار مثل کاهو و اسفناج رو پس از برگ برگ کردن در محلول آب و سرکه بخیسانید و بعد زیر شیر آب سرد بشویید. آب سبزیجات رو خوب بگیرین و لای یک پارچه ی تمیز خشک شون کنین.

مرحله ۳

سبزیجاتی که دارای سطح ناصاف و پردرز و شکاف هستن، مثل گل کلم و بروکلی، کمه کم ۲ دقیقه در محلول آب و سرکه بخیسانید و بعد زیر شیر آب سرد بشویید. در آخر هم آب اضافی شون رو بگیرین و قبل از مصرف خشک شون کنین.

نکات

  • اگه بطری بزرگی با حجم ۴ پیمانه ندارین یا اگه میوه ها و سبزیجات تون به اندازه ایه که ۴ پیمانه محلول آب و سرکه واسه شستن شون کفایت نمی کنه، فقط کافیه هر مقدار محلولی که درست می کنین (کمتر یا بیشتر از ۴ پیمانه)، به نسبت ۱ به ۳ باشه، یعنی ۱ قسمت سرکه و ۳ قسمت آب.
  • شستن میوه ها و سبزیجاتی مثل کدو و هندوانه که پوست شون خورده نمی شه، بازم خیلی خوبه، چون باکتریای موجود روی پوسته ی بیرونی این اجناس ممکنه هنگام برش زدن به گوشته ی داخلی شون نفوذ کنن.
  • میوه ها و سبزیجات تازه رو فقط کمی پیش از مصرف بشویید، چون نگهداری میوه ها و سبزیجات شسته شده باعث می شه که زودتر پوسیده شن.



دسته بندی : Uncategorized

دیدگاهتان را بنویسید